De 7 voordelen van een New York City PASS

7 voordelen van een New York City PASS

Als je voor het eerst als toerist in New York bent, zul je een lange to do lijst hebben. Er is immers verschrikkelijk veel te zien in deze wereldstad. Het is dan ook zeker verstandig om je vooraf even te verdiepen in alle mogelijkheden die je hier hebt. Een van deze mogelijkheden is die geboden worden is het gebruik van de New York City PASS. Deze pas biedt een tal van voordelen, die zeker van pas komen als je voor het eerst in New York bent. In dit artikel laten we je kennismaken met de 7 voordelen van een New York City PASS.

New York staat bekend om een veelzijdigheid aan bezienswaardigheden die je als toerist zeker gezien wilt hebben. New York is immers een fantastische wereldstad met een rijke historie die gekenmerkt wordt door pieken en dalen. Het is soms best lastig om een keuze te maken tussen al deze bezienswaardigheden als je slechts beperkt tijd hebt. In New York is zo veel te zien dat je eigenlijk altijd tijd te kort hebt. Een New York City PASS is een enorm handige pas, zeker als je voor het eerst New York bezoekt.

Bezienswaardigheden die je moet zien in New York City

Als je jezelf aan het voorbereiden bent op een eerste reis naar New York zul je je ongetwijfeld verdiepen welke bezienswaardigheden je zeker moet zien in New York City. Dat is ook wel erg verstandig, anders kom je zeker tijd tekort. Er is in deze stad zoveel te zien dat het wel verstandig is om een kleine planning te maken new york explorer pass ervaringen. Je kunt dan ook even goed kunnen bekijken wat het handigste is met betrekking tot je reistijd tussen de bezienswaardigheden. Als je dit niet doet, zul je ervaren dat je eigenlijk veel tijd bent met het reizen, meer tijd dan je lief is.

Als je een lijstje maakt van bezienswaardigheden die je moet zien in New York City is de kans groot dat onder andere de volgende bezienswaardigheden op dit lijstje zullen voorkomen:

 • Het Empire State Building;
 • Het American Museum of Natural History;
 • The Metropolitan Museum of Art;
 • Top of the Rock;
 • Het Guggenheim Museum;
 • Het Statue of Liberty
 • Ellis Island;
 • Een Circle Line Sightseeing Cruises;
 • 9/11 Museum;
 • Intrepid Sea, Air and Space Museum;
 • Broadway;
 • Central Park;
 • Brooklyn Bridge;
 • Het Vrijheidsbeeld.

Een aantal van deze genoemde bezienswaardigheden wil je zeker niet missen als je in New York bent, deze toeristische trekpleisters zul je echt moeten inplannen. Het lijstje hierboven is een weergave van de meest bekende toeristische trekpleisters van New York. Als je alleen al dit volledige lijstje zou afwerken, ben je een flinke tijd bezig. De kans is groot dat dit lijstje nóg veel groter wordt als ter plaatse bent. New York heeft immers ook veel interessante plekken die wat minder bekend zijn. Als je aan het plannen bent worden de voordelen van de New York City PASS duidelijk zichtbaar.

Waarom een New York City PASS zeker het overwegen waard is

De New York City PASS is een pas dat je toegang verstrekt tot zes grote bezienswaardigheden in deze wereldstad. De bezienswaardigheden die aan deze pas gekoppeld zijn, zijn echte toeristische hotspots waar iedere toerist zeker geweest wil zijn bij een eerste bezoek in New York. De pas is al voor je bezoek aan New York online te bestellen. De voucher die je via de e-mail ontvangt kun je inleveren bij je eerste bezoek aan een bezienswaardigheid. Hier ontvang je dan ook de New York City PASS.

De New York City PASS biedt diverse voordelen, zeker voor toeristen die voor het eerst in deze fascinerende stad zijn. De 7 voordelen van een New York City PASS op een rijtje:

 • Mogelijkheid om 6 bezienswaardigheden te bezoeken waarvan 3 toeristische trekpleisters een vast onderdeel van het programma vormen en 3 keuzemogelijkheden geboden worden.
 • Kostprijs New York City PASS veel voordeliger dan de totale kostprijs van de toegangsprijzen van de individuele bezienswaardigheden (korting ongeveer 40%).
 • Naast de New York City PASS krijg je diverse andere kortingsvouchers.
 • New York City PASS 9 dagen geldig.
 • Er is een speciale ingang voor houders van de New York City PASS en heb je direct ook een soort van “skip the line” voordeel. Je zult dus geen tijd verliezen met het wachten in de rij.
 • Het reserveren voor de diverse bezienswaardigheden is voor houders van een New York City PASS niet noodzakelijk.
 • Mogelijkheden om de Empire State Building twee keer op één dag te bezoeken, overdag en in de avond. Als je The Metropolitan Museum of Art bezoekt heb je met een New York City PASS dezelfde dag ook toegang tot The Met Breuer en The Met Cloisters.
Guggenheim-museum New York

Guggenheim museum New York een van de meest bezochte musea in de Verenigde Staten

Zoals aangegeven zijn de meeste bezienswaardigheden die je met de New York City PASS kunt bezoeken allemaal zeer bekende toeristische trekpleisters. De plek die wellicht het minst bekend is, is het Guggenheim museum New York Verenigde Staten. Desondanks is dit museum wel zeer interessant om te bezoeken en daarom lichten we juist dit museum er even extra uit als een niet te missen bezienswaardigheid. Het Guggenheim museum in New York is immers één van de meest bezochte musea in de Verenigde Staten.

Alleen het gebouw van dit museum is al de moeite waard om te bezoeken. Het spiraalvormige gebouw is werkelijk schitterend en herbergt Europese en Amerikaanse kunstwerken uit de 20ste eeuw. Het is dus zeker de moeite waard om hiervoor de 5Th Avenue te bezoeken, zelfs als je géén kunstliefhebber bent. Het museum heeft een mooie vaste collectie in veelzijdig schilderwerk en biedt vaak een aantal zeer interessante tijdelijke tentoonstellingen.

Wanneer is het de beste periode om New York te bezoeken?

Je kunt New York het gehele jaar door bezoeken. Waar je alleen wel rekening mee moet houden is dat het er in de winter enorm koud kan zijn en het in de zomer soms wel erg warm is. De beste periode om New York te bezoeken is eigenlijk de periode van mei tot half juni en van half september tot half oktober. Dit zijn dan ook wel de drukste perioden van het jaar met betrekking tot de bezoekersaantallen, maar daarvan heb je het minst last met door de skip the line voordelen van de New York City PASS, en dit is nog maar één van de 7 voordelen van de pas. Wat ons betreft kun je dus het beste zo’n pas aanschaffen, zeker als je op het punt staat om deze stad te ontdekken.