Hoe kun je New York het beste verkennen?

mensen over op kruispunt

Zoals jij ongetwijfeld weet is New York een ongekend grote stad. Dit maakt ook dat er van alles te zien en te doen is. Wanneer jij een bezoek brengt aan de grootste stad van de Verenigde Staten vergt dit dan ook de nodige voorbereiding. Zo is het bijvoorbeeld handig om van tevoren te bepalen welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken. Op deze manier kun jij jouw verblijf in New York al min of meer uitstippelen. Ga jij voor het eerst naar New York en weet je mogelijk niet zo goed hoe je te werk moet gaan bij het uitstippelen van een plan? Wij helpen je hier graag een handje bij. Een eerste tip: schaf een kaart met bezienswaardigheden van New York aan. Dit maakt het een stuk makkelijker om alle attracties te vinden.

Op de bonnefooi naar New York

Er zijn genoeg mensen die er niet van houden om hun reisje van tevoren al tot in de puntjes te regelen. Dit hoeft natuurlijk ook niet wanneer je naar New York gaat. Je kunt ter plekke immers ook prima bedenken wat je wel en wat je juist niet wilt bezoeken. Met een kaart met bezienswaardigheden van New York wordt het al een stuk makkelijker. Deze kaar uitpluizen kost je echter wel de nodige tijd. Zo moet je bijvoorbeeld uitzoeken waar je naartoe moet. Hierdoor verspil je onnodig veel tijd. Wanneer je slechts een paar dagen in New York verblijft, is dit natuurlijk hartstikke zonde. De tijd die je ter plekke gebruikt voor het bedenken van uitstapjes had je ook prima kunnen gebruiken voor het bezoeken van bezienswaardigheden.

Vrijheidsbeeld bezoeken

Maak jij enkel gebruik van een kaart met bezienswaardigheden van New York en wil je het Vrijheidsbeeld bezoeken? Dan kan dit knap lastig te vinden zijn. Nu kun jij natuurlijk vragen aan andere mensen hoe jij het Vrijheidsbeeld kunt bezoeken. Wanneer jij een kaart met bezienswaardigheden van New York hebt, kunnen zij jou zo de weg wijzen. Het Vrijheidsbeeld staat hier immers ook op. Heb jij nog niets gepland voor je naar New York kwam? Dan moet je zeker een kaart met bezienswaardigheden van New York aanschaffen! Wat overigens ook kan helpen, is een New York transportpas aanschaffen. Zo kom je over het algemeen vrij snel bij het Vrijheidsbeeld terecht.

vrijheidsbeeld in New York

Hoe reis je rond door New York?

Heb jij van tevoren een lijstje gemaakt met de bezienswaardigheden die je wilt bezoeken in New York? Goed bezig! Je weet zo immers precies welke attracties je links kunt laten liggen en welke niet. Nu is het alleen nog een kwestie van het vervoer naar de verschillende bezienswaardigheden. Soms kan dit te voet, maar een aantal attracties liggen ook op grote afstand van elkaar. Je kunt er in dat geval voor kiezen om met de taxi te gaan. Reken er dan wel op dat je regelmatig vast staat in het drukke verkeer. Wil jij per se zelf naar de attracties afreizen? Dan kun je het beste met de metro gaan. Heb je ook de mogelijkheid van een New York transportpas bekeken? Met een New York transportpas kun jij namelijk makkelijk en snel naar de verschillende bezienswaardigheden.

Maak een rondreis met de bus

In New York zijn enorm veel bezienswaardigheden te bezoeken. Dit zijn er zelfs zoveel dat je tijdens een kort verblijf in de stad niet een alles kunt bezichtigen. Harstikke jammer natuurlijk, want waarschijnlijk kom je er niet zo snel weer terug. Om toch zoveel mogelijk van de stad te zien, kun jij ook een rondrit maken met een bus. Zo staat New York bekend om zijn hop-on hop-off bus. Dit zijn speciale bussen die langs vrijwel alle bezienswaardigheden rijden. Met de New York transportpas kun jij mee met deze bus. Wil jij het Vrijheidsbeeld bezoeken? Dan kun je uitstappen bij deze speciale halte weersverwachting new York. Indien jij het zat bent, wacht je gewoon bij de halte op de eerstvolgende bus en vervolg je jouw rondrit door de stad.

Bespaar tijd en geld met de New York City pas

Voor een kort verblijf is een rondrit met een hop-on hop-off bus ideaal. Dit is overigens niet het enige. Wanneer jij naar New York gaat is de New York City pas ook zeker een aanrader, evenals een kaart met bezienswaardigheden van New York. Waarom? Omdat je hiermee een hoop tijd en geld bespaart. Koop de New York City pass bij voorkeur al vanuit huis. In dat geval kun je de prijzen van de verschillende aanbieders namelijk met elkaar vergelijken. Je weet zo bijvoorbeeld precies hoeveel jij kwijt bent aan het Vrijheidsbeeld bezoeken. Heb je de pas aangeschaft? Dan heb je hier in New York ook veel profijt van. Bij bezienswaardigheden mag je namelijk via speciale ingangen naar binnen. Je kunt de lange rijen dus overslaan en dat scheelt tijd. Je houdt dus meer tijd over om ander bezienswaardigheden in de stad te bezoeken. Bij de aanschaf van een New York City pass krijg je meestal ook een kaart met bezienswaardigheden van New York. Zo weet je precies waar jij je momenteel bevindt en hoe jij het snelst naar de volgende bezienswaardigheid komt.