Wat is een New York city PASS?

new york stadsgids

Als je in New York bent als toerist wil je natuurlijk zoveel mogelijk bezienswaardigheden zien in de tijd dat je in deze stad verblijft. Hiervoor is een New York city PASS zeker aan te raden. Wat is een New York city PASS?  Met deze pas ben je verzekerd van tickets voor een aantal aansprekende toeristische hotspots tegen een behoorlijk gereduceerde prijs. Daarnaast heeft de pas meer voordelen. Hierover lees je meer in dit artikel.

De New York city PASS is je toegangsbewijs voor zes grote bezienswaardigheden in deze prachtige stad. Je zult je met deze pas een uitstekend beeld kunnen vormen van de fascinerende geschiedenis van deze stad, die gekenmerkt wordt door pieken en dalen. Met deze pas zit je overigens niet volledig vast aan deze zes toeristische trekpleisters. Je hebt een aantal keuzemogelijkheden zoals je kunt zien in het onderstaande lijstje.

Deze pas geeft je toegang tot:

  • Het Empire State Building (inclusief audiotour);
  • Het American Museum of Natural History;
  • The Metropolitan Museum of Art;

Daarbij heb je de volgende keuzemogelijkheden:

  • Top of the Rock OF Het Guggenheim Museum (inclusief audiotour);
  • Het Statue of Liberty en Ellis Island OF één van de Circle Line Sightseeing Cruises
  • 9/11 Museum OF Intrepid Sea, Air and Space Museum
dame wauw

Waarom kiezen voor de New York city PASS

Het is eenvoudig uit te leggen waarom je zeker voor de New York city PASS moet kiezen: je kunt een dollar slechts één keer uitgeven en de New York city PASS geeft je veel korting. Als je voor het eerst in New York bent, zul je de bovengenoemde highlights zeker willen zien. Met deze pas kun je makkelijk geld besparen heineken experience new York.

Als je voor ieder bezoek een ticket aan de kassa zou moeten aanschaffen, zul je een kleine 80 dollar kunnen besparen. Dit is ongeveer 40%! Daarnaast krijg je bij de aanschaf van een New York city PASS ook diverse kortingsbonnen voor andere bezienswaardigheden en zou je nog meer geld kunnen besparen.

Hoe werkt een New York city PASS?

Een New York city PASS is makkelijk te gebruiken. De pas kan je voor je vertrek al aanschaffen. Dit kun je doen via deze link. Je ontvangt dan per e-mail een voucher die je bij het eerste bezoek bij één van de bezienswaardigheden kunt omwisselen voor je pas. Deze pas is negen dagen geldig. Je kunt dus in alle rust en in eigen tempo alle highlights van New York bekijken.

Andere voordelen van de New York city PASS

Naast het feit dat de New York city PASS door alle kortingen een groot financieel voordeel biedt, zijn er nog een aantal andere voordelen waarvan je gebruik kunt maken als je in bezit bent van deze pas. Als je bijvoorbeeld The Metropolitan Museum of Art bezoekt heb je dezelfde dag ook toegang tot The Met Breuer en The Met Cloisters.

Daarnaast kun je op één dag Het Empire State Building twee keer bezoeken met deze New York city PASS. Je hebt zowel overdag als later op de avond toegang. Het is dan ook zeker aan te raden om hiervan gebruik te maken. Op deze manier kun je zowel met daglicht als op het moment dat het donker is genieten van het fascinerende uitzicht over de stad New York.

Bij veel toeristische trekpleisters kan het erg druk zijn, maar met een New York city PASS hoef je je daar in veel gevallen géén zorgen over te maken. Er is een speciale ingang voor houders van deze pas en heb je direct ook een soort van “skip the line” voordeel. Je zult dus geen tijd verliezen met het wachten in de rij.

Het is dus zeker de moeite waard om deze New York city PASS aan te schaffen om op een voordelige manier efficiënt gebruik te kunnen maken van je kostbare tijd in deze wereldstad.